Masz ochotę popisać, ale na żaden konkretny temat? Nic łatwiejszego! Jest już dostępny temat Pogadajmy...

Nie działa bbcode youtube

Ogłoszenia forumowe, funkcjonowanie forum.
Cassandra
.
.
Postów w temacie: 2
Posty: 28
Wiek: 22

#1

02 kwietnia 2019, 21:27  

Probowalam dodac muzyke z youtuba, ale nie dziala. Sprawdzalam, i widze, ze tylko na adresach yt z telefonu dzialaja. Z lapka nie. Probowalam wkleic miedzy tagi caly adres muzyki z yt, jak i skrocony, ale nie dzialaja. Dlatego proponuje wgrac rozszerzenie, dzieki ktoremu nie trzeba bedzie uzywac zadnych bbcodow do youtuba, a jedynie wkleic sam adres, po czym zamieni sie on w okienko z filmikiem youtubowym. Nie wiem, czy moge tu wrzucic adres strony, z ktorej mozna pobrac to rozszerzenie, jesli nie, moge przeslac adres na pw admince. Mysle, ze to rozszerzenie ulatwiloby wrzucanie muzyki lub filmikow z yt.
Myśląc pozytywnie przyciągasz pozytywne zdarzenia

Tags:

Awatar użytkownika
kris
..
..
Postów w temacie: 1
Posty: 602
Wiek: 37

#2

02 kwietnia 2019, 21:32  

Cassandra pisze:Sprawdzalam, i widze, ze tylko na adresach yt z telefonu dzialaja. Z lapka nie


A weź, proszę, kliknij "Udostępnij" na laptopie i wklej skrócony link :P

Przykład:

link z paska adresu
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-ew_bfFvros[/youtube]

link z opcji "Udostępnij"


Wiem, że to uciążliwe i łatwiej byłoby z jakąś wtyczką.

Dodano po 21 minutach 38 sekundach:
Ok, dla zabawy spróbuję ręcznej zamiany linków z paska adresu na format

Kod: Zaznacz cały

[youtube]https://youtu.be/IDENTYFIKATOR[/youtube]


:okulary:

Link z wątku

Kod: Zaznacz cały

http://niewymowni.pl/ostatnio-wpadlo-mi-w-ucho-t90.html
:



Linki z wątku

Kod: Zaznacz cały

http://niewymowni.pl/imprezowo-t123.html
:






Ok, czyli teoretycznie bez wgrywania wtyczki gdzieś można byłoby wkleić taki kod:

Kod: Zaznacz cały

<?
$tekst = "[treść postu pobrana w jakiś sposób]";
$wynik = str_replace("https://www.youtube.com/watch?v=", "https://youtu.be/", $tekst);
?>


albo coś podobnego, żeby automatycznie zamieniało linki na wideo. Tyle, że z takimi ręcznymi modyfikacjami jest problem przy aktualizacji skryptu forum.

Dodano po 11 minutach 29 sekundach:
Jest w panelu administratora coś takiego jak "Word censoring". Pytanie, czy to działałoby w tym przypadku, ewentualnie czy to nie wysyła użytkownikom ostrzeżeń =D Trzeba byłoby przetestować.

Może jednak wtyczka jest bezpieczniejsza 0:)

Awatar użytkownika
Óotwarte
..
..
Postów w temacie: 1
Posty: 591
Wiek: 31

#3

03 kwietnia 2019, 13:45  

Mi też nie działa, ale jak się przekleja linka prosto z przeglądarki, trzeba zassać link z opcji udostępnij, wówczas jest czysty link, czystej krwi.
kraka sraptaka

Awatar użytkownika
Ruta
...
...
Postów w temacie: 2
Posty: 739
Wiek: 29

#4

03 kwietnia 2019, 19:54  

@Cassandra a czy to rozszerzenie, o którym mówisz działa na skrypcie 3.1? Wiem, że są takie rozszerzenia, ale na wersję 3.2.

Naaxia
.
.
Postów w temacie: 1
Posty: 132
Wiek: 28
Kontakt:

#5

04 kwietnia 2019, 14:04  

Óotwarte pisze:Mi też nie działa, ale jak się przekleja linka prosto z przeglądarki, trzeba zassać link z opcji udostępnij, wówczas jest czysty link, czystej krwi.


Ja właśnie w ten sposób robię i wszystko działa :)
ven a romper las ventanas y hacer del caos un arte

Cassandra
.
.
Postów w temacie: 2
Posty: 28
Wiek: 22

#6

04 kwietnia 2019, 17:35  

Ruby pisze:Cassandra a czy to rozszerzenie, o którym mówisz działa na skrypcie 3.1? Wiem, że są takie rozszerzenia, ale na wersję 3.2.


To rozszerzenie do 3.2.5.
Myśląc pozytywnie przyciągasz pozytywne zdarzenia

Awatar użytkownika
Ruta
...
...
Postów w temacie: 2
Posty: 739
Wiek: 29

#7

04 kwietnia 2019, 18:15  

@Cassandra no to u nas nie zadziała.



  •   Informacje
  • Kto jest online

    Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 1 gość